ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter s-a produs duminică dimineață, la ora 4:37, în Vrancea, informează Institutul Național pentru Fizica Pământului. Conform directorului instituției, Mircea Radulian, sunt posibile replici, dar de intensitate mai mică, până la 4 grade.

Un alt cutremur a avut loc la aproape patru ore după primul, cu intensitatea de 2,7 grade.

Cutremurul din 6 octombrie s-a produs la o adâncime de 134 de kilometri, fiind simţit şi la Bucureşti. Cutremurul s-a produs la 40 de kilometri de Covasna, la 46 de kilometri de Focşani, la 47 de kilometri de Râmnicu Sărat, la 52 de kilometri de Târgu Secuiesc şi la 55 de kilometri de Mărăşeşti. Seismul a fost resimțit și în Republica Moldova și nordul Bulgariei.

Nu s-au produs pagube materiale și victime omenești.

[box type="warning" align="aligncenter" ]Anul acesta, în zona Vrancea s-au mai produs şase cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade). Din 23 septembrie, în Galaţi s-au produs peste 30 de cutremure cu magnitudine de peste 2,5 grade pe scara Richter. Cel mai puternic a avut 3,9 grade şi s-a produs pe 29 septembrie.[/box]

Sâmbătă, în Galaţi s-au produs trei cutremure de 2,9, 3,3 şi 3,5 grade pe scara Richter, iar vineri au fost şase seisme, cu magnitudini între 2,5 şi 3,8 grade.