Un tribunal din Malaezia, în urma disputelor sectare agravate, a adoptat o hotărâre, potrivit căreia cuvântul "Allah", poate fi pronunţat numai de către musulmani.

Potrivit judecătorului, cuvântul "Allah" nu este o parte integrantă a religiei creştine. În cazul în care cuvântul este folosit de către non-musulmani, atunci acesta poate da naştere conflictelor în societate.

Între timp, reprezentanţii cultelor creştine din Malaezia spun ca au folosit cuvantul arab timp de secole şi că vor ataca hotărârea instanţei.

Creştinismul este a treia religie în Malaezia ca număr de adepţi, reprezentând circa nouă la sută dintre cetăţeni. Pe primul loc este religia musulmană (61 la sută din populaţie), iar a dua este budismul (circa 20 la sută).

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.