ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat, într-un interviu acordat postului NBC, că nu întreabă serviciile secrete de unde obţin informaţiile despre ţările şi guvernele aliate, atunci când i se prezintă rapoarte, el cerând clarificări despre sursele informaţiilor culese numai atunci când acestea fac referire la state ostile sau la terorişti, consemnează agenţia EFE, citată de Agerpres.
"Când mi se prezintă rapoarte, dacă ele se referă în mod special la aliaţi, precum Germania, nu încerc să aflu de unde au fost obţinute informaţiile. Dar, dacă vorbim de Al-Qaida, sau de state ce reprezintă o ameninţare pentru SUA, atunci nu sunt interesat doar de aceste informaţii, ci şi de modul în care au fost obţinute, pentru că acest lucru este foarte important", a precizat liderul de la Casa Albă.

Totodată, preşedintele american a recunoscut faptul că este implicat în operaţiunile serviciilor secrete în acele situaţii când există ameninţări reale pentru SUA.

Barack Obama nu a lămurit în acest interviu dacă ştia de amploarea operaţiunilor de spionaj desfăşurate de Agenţia Naţională de Securitate a SUA (NSA) şi dezvăluite de Edward Snowden, una dintre acestea fiind interceptarea telefonului cancelarului german Angela Merkel.