ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Guvernul României a dat aviz pozitiv pe Proiectul Legii pensiilor militare de stat, au apărut voci care au criticat această prevedere. Altele, dimpotrivă, o aprobă.

Nici redacţia ActiveNews nu face excepţiee. Astfel,  Tudor Matei este de părere că ar trebui mărite toate pensiile, nu doar cele considerate "speciale". Totodată, acesta crede că modul diferit de a calcula unele pensii, cum sunt cele ale aviatorilor, faţă de o pensie obişnuită, este abuziv.

CITEŞTE ŞI: România specială

De partea cealaltă, Mihai Şomănescu este de părere că soldații, ofițerii sau polițiștii nu au același statut cu un profesor, muncitor, medic sau prezentator de televiziune dintr-un motiv foarte simplu: calitatea de militar nu încetează niciodată. Ei nu au un program de 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, ca și ceilalți.

CITEŞTE ŞI: O ţară fără armată sau o armată fără ţară?

Tu eşti Pro sau Contra pensiilor "speciale"?