ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătoarele Liliana Bădescu și Dumitrița Piciarcă de la Curtea de Apel București și Veronica Cîrstoiu, fost magistrat la aceeași instanță, au fost puse sub urmărire penală de procurorii DNA pentru abuz în serviciu și favorizarea infractorului, după ce acestea au admis o contestație prin care au anulat o condamnare de șapte ani de închisoare a omului de afaceri Dinel Staicu, informează Agerpress.

Potrivit unui comunicat al DNA, urmărirea penală față de cele trei judecătoare, având calitatea de suspect, se efectuează ca urmare a infirmării a rezoluției de scoatere de sub urmărire penală, dispusă de procurorii DNA la data de 7 august 2012, a redeschiderii și a reluării urmăririi penale, apreciindu-se că soluția adoptată inițial în cauză este nelegală.
Efectuarea urmăririi penale dispuse față de cele trei suspecte are în vedere existența unor date și probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în calitate de judecătoare la Curtea de Apel București, cele trei și-au îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, cu prilejul emiterii deciziei penale nr. 381/22.02.2012. Decizia viza admiterea contestației în anulare depuse de Nuțu (fost Staicu) Dinel față de o hotărâre prin care, anterior, un alt complet al aceleiași instanțe îl condamnase definitiv la pedeapsa închisorii pe o durată de 7 ani, declară procurorii.

Ca urmare a admiterii contestației în anulare, Dinel Staicu a obținut un avantaj patrimonial, constând în desființarea obligațiilor civile, în cuantum de 18.839.684 lei, către Banca Internațională a Religiilor, (prin lichidator judiciar R.V.A. Insolvency Specialists SPRL), cu caracter definitiv, cu consecința vătămării intereselor legale ale părții civile.
Efectele aceleiași hotărâri judecătorești s-au constituit într-un ajutor efectiv dat condamnatului Nuțu (fost Staicu) Dinel, căruia i s-a anulat obligația de a executa pedeapsa definitivă din dosarul penal nr. 14165/4/2006, în care acesta fusese condamnat pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în formă continuată, se arată în comunicatul de presă.