ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul de ședință al DNA a cerut miercuri o pedeapsă cu executare pentru acuzațiile care i se aduc lui Liviu Dragnea în dosarul "Referendumul". Procurorul nu a formulat un cuantum al pedepsei și a spus că este atributul instanței supreme să o stabilească. Pedeapsa în acest caz ar putea fi de 5 ani de închisoare.

Judecătorii ÎCCJ au audiat la ultimul termen patru inculpați și doi martori din dosarul "Referendumul", după ce, pe 30 martie, s-a adus în discuție componența actualului complet, care s-a schimbat pe parcursul procesului, astfel că avocații au cerut reaudierea unor martori și inculpați în fața noului complet de judecată.

Instanța supremă a emis mandat de aducere pentru unul dintre inculpați — Ilie Dude. De asemenea, ÎCCJ a stabilit termen final al procesului data de 22 aprilie.