ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Evgheni Pluşenko s-a retras din competiţia de patinaj artistic de la Soci, după ce s-a accidentat la încălzire. Pluşenko urma să participe la programul scurt, individual masculin.

Ţarul, cum e supranumit, a ieşit la încălzire, în aplauzele publicului prezent la Soci, a făcut o săritură triplă, însă la aterizare a acuzat dureri la spate. După a doua săritură, din păcate eşuată, Plushenko a luat, se pare, decizia de a se retrage din competitie. Cu acordul antrenorului Mişin, multiplul campion olimpic a mers la masa arbitrilor, le-a explicat că nu mai poate patina şi a plecat la vestiare, lăsând publicul consternat.

Problemele de sănătate ale lui Evgeni Plushenko l-au obligat şi în 2010 să se retragă de la Mondiale, după care a fost operat la genunchi, iar în 2013, s-a retras de la Campionatul European, din cauza durerilor de spate. Ulterior, a suferit o operaţie complicată la coloana vertebrală.

Mişin a declarat anul trecut că recuperarea elevului său “după operaţie va fi îndelungată, dar nu atât de lungă încât să îi afecteze lui Evgeni pregătirile pentru sezonul următor şi participarea la Jocurile Olimpice. Medicii au spus că Evgeni va putea să meargă şi să înoate la doar patru săptămâni după operaţie”. Conform presei din Rusia, operaţia a avut drept scop fixarea unuia dintre discurile vertebrale.

Pluşenko a fost convins de către însuşi preşedintele Vladimir Putin să concureze la Soci, după ce sportivul şi-a anunţat retragerea din competiţii. Patinatorul a câştigat a patra medalie din carieră la o ediţie a Jocurilor Olimpice, performanţă reuşită doar de Gillis Grafström în anii '20-'30.