ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi copii din județul Vaslui, o fetiță de opt ani și un băiat de 14 ani, au ajuns în comă alcoolică la spital după ce au băut țuică, informează Mediafax.

Autoritățile investighează pentru a stabili dacă în acest caz este vorba despre neglijența părinților.

O fetiță de opt ani din localitatea Oșești a băut rachiu dintr-o sticlă lăsată pe masă de către părinți, în momentul în care a rămas singur acasă, spun reprezentanții Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui.

În cazul băiatului, acesta a băut a băut împreună cu mai mulţi adulţi, alături de care lucrase într-o gospodărie din sat. În plus, copilul a suferit şi un traumatism facial în momentul în care s-a prăbuşit din cauza stării avansate de ebrietate.

În ambele situaţii, copiii au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la spital, unde s-a stabilit că erau în comă alcoolică.
"Starea celor doi copii este una stabilă, fiind diagnosticaţi la internare cu comă de gradul întâi. Ambii pacienţi vor mai rămâne încă o zi sub supraveghere şi tratament medical", Ana Rinder,  managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui.

Într-o primă fază, ambele cazuri vor fi cercetate de asistentul social al spitalului care, dacă va constata că este vorba despre neglijenţă, va solicita DGASPC Vaslui să intervină în familiile celor doi copii.