ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul local al Republicii ruse Cecenia a răspuns rezoluției Congresului SUA, prin care se cere administrației Obama să furnizeze arme letale Ucrainei, amenințând că va trimite arme în Mexic.

P] Razboiul sfarsitului lumii – Mario Vargas Llosa – comanda online

Înarmarea Ucrainei de către Statele Unite va fi interpretată drept un semnal pentru a furniza „cele mai moderne arme Mexicului” pentru reluarea discuțiilor privind statutul legal al „teritoriilor americane anexate, care cuprind California, New Mexico, Arizona, Nevada, Utah, Colorado și o parte din Wyoming”, a avertizat președintele parlamentului cecen, Dukuvakha Abdurahmanov, într-o declarație publicată pe site-ul legislativului, relatează site-ul Moscow Times.

Mexicul a cedat aceste teritorii (cu excepția New Mexico și Arizonei) Statelor Unite prin Tratatul de la Guadalupe - Hidalgo din 1848, un acord de pace care a pus capăt războiului dintre Mexic și America.

În schimb, SUA au acceptat să plătească Mexicului 15 milioane de dolari plus ștergerea unei datorii de 3,25 de milioane de dolari pe care guvernul mexican o avea față de cetățeni americani.

New Mexico și Arizona au făcut obiectul unei înțelegeri separate, în 1853, pentru care Statele Unite au achitat 10 milioane de dolari.

Ne rezervăm dreptul de a organiza conferințe în Rusia, Mexic și în Statele Unite pentru a ridica chestiunea ruperii statelor mai sus menționate de Statele Unite și a furnizării de arme pentru mișcările de rezistență de acolo”, se spune în textul publicat pe site-ul legislativului cecen.

Reacția cecenilor vine ca urmare a aprobării cu o largă majoritate în Camera Reprezentanților a unei rezoluții care cere imperativ președintelui Obama să furnizeze de urgență arme letale Ucrainei pentru a o juta să-și apere integritatea teritorială în fașa agresiunii separatiștilor ruși.