ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe departamente guvernamentele din Marea Britanie au renunţat la echipamentele de video-conferinţă furnizate de gigantul telecom Huawei, sub motivul că ar fi vulnerabile la acţiuni de spionaj. Astfel, echipamentele vizate au fost deja înlăturate de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, de la Ministerul Justiţiei, dar şi de la alte departamente, informează cellular-news.com

Oficialii chinezi ai companiei au respins acuzaţiile.

În luna decembrie a anului trecut, oficialii Huawei declarau că se retrag de pe piaţa din SUA în urma deselor acuzaţii (şi anchete) legate de spionaj informatic în favoarea Chinei.

De asemenea, Comisia Europeană intenţiona deschiderea unei vaste anchete la adresa Huawei şi ZTE (celălalt mare furnizor chinez de echipamente telecom), cele două companii fiind bănuite că primesc sprijin ilegal de la statul chinez.