ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dan Radu Rușanu, arestat preventiv pentru 30 de zile marți, a demisionat din funcția de președinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) și a înapoiat primele primite în ultimele luni, potrivit lui Daniel Dăianu, șeful interimar al instituției. Actul va fi prezentat în scurt timp Biroului Permanent al Senatului, potrivit președintelui Comisiei pentru buget, finanţe, Cosmin Nicula.
Vreau să înştiinţez conducerea Senatului, pentru că, vă daţi seama, în situaţia dată trebuie să analizăm cât se poate de serios ASF şi, bineînţeles, să venim cu propuneri pentru ocuparea funcţiei de preşedinte şi propuneri pentru ocuparea unui post de membru neexecutiv în cadrul ASF, dacă formula va rămâne de nouă membri.

Dan Radu Ruşanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Acesta fusese reţinut pe 25 februarie, în dosarul “Carpatica”, după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală în cazul său, pentru favorizare a infractorului şi influenţare a declaraţiilor.