ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Campania "Dăruieşte viaţă! Vino să donezi sânge" a început astăzi, 7 octombrie, iniţiatori fiind Patriarhia Română prin Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului şi Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti.

Dumnezeu este iubire. Marturia Sfantului Siluan Athonitul - Jean-Claude Larchet

Evenimentul se va desfăşura în perioada octombrie-decembrie 2014 şi va avea loc în următoarele locaţii: Bucureşti, Ploieşti, Câmpina, Breaza, Boldeşti, Piteşti, Slatina, Cluj, Oradea, Iaşi, Sibiu, Drăgăşani, Fălticeni, Constanţa, Sinaia, Ochiuri, Gheorghieni, Braşov, Alba Iulia, Câmpulung, Boboc, Târgu Ocna.

În această săptămână, campania se desfăşoară la Academia de Poliţie Bucureşti.

"Criza de Sange din Spitalele din Romania este REALĂ. In medie, 50%-60% din cei care se prezinta la centrele de donare de sange trec testele predonare si pot efectiv sa doneze sange. Mai departe, din cei care doneaza sange exista o rata de respingere destul de mare si astfel, procentul de unitati de sange care trece toate testele de laborator este mult mai mic. Este nevoie astfel de cat mai multi donatori potentiali pentru a putea avea cat mai multi donatori efectivi", motivează organizatorii.

Cei care vor sa doneze sange sunt rugati sa trimita un email la voluntariparaclis@gmail.com. Vor primi un ghid al donatorului si un formular de inscriere, arată organizatorii.

Pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/VinoSaDoneziSangeSalveazaOViata

afis-campanie-sange