ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oltchim Râmnicu Vâlcea, societate de stat aflată în insolvenţă, are datorii totale de 3,45 miliarde de lei adică 800 de milioane de euro. Din acestea, garantate sunt 900 de milioane de lei, bugetare 1,28 miliarde de lei şi chirografare 1,25 miliarde de lei, potrivit tabelului creanţelor publicat săptămâna trecută de administratorii judiciari Oltchim, Rominsolv şi BDO Restructuring, în Buletinul Insolvenţei.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Creditorii chirografari, cel mai probabil, nu vor mai recupera nimic din ce li se cuvine căci potrivit procedurilor de insolvenţă, Statul şi foştii sau actualii salariaţi beneficiind de prioritate, informează Economica.net.

Dintre creditorii cu creanţe garantate, cei mai mari sunt băncile, cu BCR pe primul loc cu 230 de milioane de lei, un sfert din totalul creanţelor garantate, şi cu Banca Transilvania pe locul doi, cu 160 de milioane de lei, 18% din totalul creanţelor garantate.

Între alţi creditori din această categorie se numără Electrica, cu 227 de milioane de lei, Petrom, cu 55 de milioane de lei sau Societatea Naţională a Sării Salrom, cu 17 milioane de lei.

Lista completă a datoriilor pe Economica.net