ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul David Cameron a declarat luni că Marea Britanie nu trebuie să rămână cu "orice preţ" în cadrul Uniunii Europene, transmite Reuters. Afirmația șefului Cabinetului de la Londra vine pe fondul criticilor dure ale liderului laburist, Ed Miliband, privind planul de organizare a unui referendum privind apartenenţa ţării la Blocul comunitar, transmite Mediafax.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Viitorul Marii Britanii în Europa este important şi nu funcţionează în mod corespunzător pentru noi în acest moment, de aceea trebuie să facem unele schimbări", a declarat Cameron.

"Dacă stau pur şi simplu aici şi spun că vom rămâne în Europa cu orice preţ, nu cred că acest plan va funcţiona", a adăugat Cameron.

Premierul conservator a făcut aceste declaraţii în contextul în care liderul laburist, Ed Miliband, a criticat planul de organizare a unui referendum privind apartenenţa Marii Britanii la UE, argumentând că iniţiativa afectează încrederea investitorilor străini.

Pentru atenuarea ascensiunii formaţiunii naţionaliste Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP), David Cameron a anunţat recent că doreşte limitarea imigraţiei provenind din alte state membre UE. În replică, Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a avertizat că o ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană a devenit "posibilă".