ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gruparea islamistă Boko Haram, responsabilă pentru cel puţin două masacre în Nigeria, ar putea fi oprită de către Statele Unite ale Americii, dar administraţia Obama refuză să o facă, susţine fostul congresman republican Steve Stockman.

Stockmman, unul din cei patru membri ai Delegaţiei Congresului SUA trimisă în Nigeria în 2014, a fost informat de oameni din vârful administraţiei că SUA are capacitatea de a livra informaţii cruciale Nigeriei, care ar "zdrobi" gruparea Boko Haram, dar că au fost blocaţi de către oamenii preşedintelui Obama.

Motivul? Conform lui Stockman, este vorba de către adoptarea de către Nigeria a unei legi care interzice "căsătoriile homosexuale".

"Da, am sugerat asta atunci când am întrebat. Cred că ei erau conştienţi: 'Da, asta e politica noastră'. Administraţia Obama vrea să vadă 'căsătoria homosexuală' în lumea întreagă, nu doar Nigeria", a spus Stockman într-un interviu pentru Lifesitenews.

Contactaţi, oficialii de la Departamentul de Stat au negat categoric această acuzaţie. Cu toate acestea, în 2014, colonelul Steve Warren, purtător de cuvânt al Pentagonului, recunoştea că SUA au strâns informaţii despre Boko Haram, pe care nu le împărtăşesc cu guvernul nigerian. "La momentul acesta, nu oferim date de inteligence", spunea Warren, citat de Military.com. Datele au fost colectate după ce Boko Haram răpise cele 250 de eleve din Nigeria.  În aceeaşi perioadă, soţia lui Obama, Michelle, posta o fotografie în care le cerea teroriştilor înapoierea celor răpite (foto JOS). Toate cele 250 de fete au fost ucise.

Din 2014, de când datează vizita delegaţiei congresului SUA în Nigeria, gruparea teroristă Boko Haram a mai ucis câteva mii de persoane. În martie 2015, teroriştii au răpit 400 de copii şi femei din Damasak Nigeria.

Anul acesta, Nigeria s-a pus din nou împotriva adminstraţiei americane, atunci când a fost conducătorea ţărilor care s-au opus, adoptării la ONU, a unui document care ar fi consfinţit "educaţia comprehensivă privind sexualitatea umană" şi "drepturile reproductive". Sub termenii aceştia se ascund promovarea homosexualităţii, avortul, educaţia sexuală care promovează masturbarea şi alte "drepturi sexuale" pentru copii.

Documentul, intitulat "Raportul Comisiei ONU pentru Populaţie şi Dezvoltare" a fost iniţiat de Belgia, Olanda şi Germania şi susţinut de SUA. România a votat în favoarea acestui act controversat.

Pe 23 februarie 2015, secretarul de stat John Kerry l-a numit pe Randy Berry drept ambasador special al SUA pentru drepturile persoanelor LGBT din întreaga lume. Singura misiune a acestui diplomat este să apere comunităţile LGBT în lume.