ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe ONG-uri dar şi mai mulţi politicieni români din Transilvania au cerut reluarea demersurilor pentru ca pe stema României să fie reprezentaţi şi românii din Ardeal, informează opinca.info.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Practic, stema României este compusă din stemele provinciilor istorice, singura stemă pe care românii nu sunt reprezentaţi fiind cea a Transilvaniei. "Este foarte greu de înţeles de ce şi în prezent pe stema oficială a Transilvaniei, adoptată ca atare şi inclusă în stema oficială a României apar ca simbolistică doar trei naţiuni politice recunoscute în Ardeal: ungurii, saşii şi secuii, din ea lipsind majoritatea românească. Astfel, pe stema Transilvaniei se regăsesc vulturul negru de stepă în zbor, simbol al maghiarilor, soarele şi luna - simbolurile secuilor şi cele 7 turnuri, reprezentând tot atâtea cetăţi – simbol al saşilor(foto JOS)", se arată în material.

Parlamentarii au cerut în plen ca românii să fie reprezentaţi aşa cum se cuvine pe stema provinciei unde au fost majoritari dintotdeauna." în anul 2014, la fel ca acum 400 de ani, românii din Transilvania nu sunt reprezentaţi pe stema ţării, pe simbolul unităţii naţionale a României. Românii transilvăneni sunt, în continuare, exilaţi de pe stema Transilvaniei. Unde şi prin ce sunt reprezentaţi românii? Ei par a nu fi parte majoritară a Transilvaniei, sunt exilaţi în continuare din istorie".

stema-transilvaniei