ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După cum unii dintre dvs. ştiţi, mai cumpăr una-alta de la un magazin al unor sirieni de la mine de pe stradă. Astăzi a fost soţia mea să ia linte (care este de o excelentă calitate). Patronul o întreabă dacă ţine post. Ea îi răspunde afirmativ, puţin uimită de întrebare. Musulmanul pune înapoi plăcinta cu brânză pe care se pregătea să i-o dea, şi îi întinde o plăcintă cu spanac. Din partea casei, desigur. Dar este de remarcat cum un om credincios ştie să respecte credinţa celuilalt.

Este o mare diferenţă faţă de militantismul ateist al activiştilor agresivi din presa noastră, care nu ştiu să îşi respecte nici măcar proprii conaţionali. Inclusiv siturile extremiste neocone şi islamofobe, ca "În linie dreaptă", care se prezintă că fiind "creştine" şi "conservatoare"(sic!), atacă Biserica Ortodoxă cu predilecţie. Unii ar vrea să scoată religia complet din societatea românescă, alţii ar vrea să "îmbunătăţească" ortodoxia, să o schimbe, ca pe un produs de supermarket globalist.

Săptămânile trecute l-am întrebat pe vecinul sirian, dat fiind că ţara lui este devastată de război, cine finanţează ISIS, o armată de peste 50.000 de oameni foarte bine echipată. Cum cine? - mă întreabă el intrigat - Arabia Saudită şi americanii!

Asta spune şi Günter Meyer, Director al Centrului de Cercetare a Lumii Arabe de la Universitatea din Mainz. Meyer declara că nu are nici o îndoială cu privire la finanţarea ISIS. "Cea mai importantă sursă de finanţare ISIS până în prezent a venit de la statele din Golf, în primul rând din Arabia Saudită, dar şi Qatar, Kuwait şi Emiratele Arabe Unite", a declarat acesta pentru Deutsche Welle.
Toate monarhiile Golfului, adaug eu, nu mişcă fără ca să primească liber din partea serviciilor secrete americane şi a executivilor din politica Washingtonului.

Sigur că se iscă o nedumerire: cum este posibil să întreţii această armată de terorişti tocmai tu, care spui că susţii democraţia în lume şi ai coagulat o forţă internaţională împotriva "terorismului"? Răspunsul stă în organizarea haosului pentru mărirea pieţelor şi acapararea de zăcăminte petrolifere, dar şi a traseelor conductelor care vor purta "aurul negru". Că distrugi total o veche civilizaţie creştină ca în Siria şi Irak, că mor sute de mii de musulmani şi creştini, femei şi copii, asta este neimportant. Important este ca finanţatorii politicii americane (băncile şi corporaţiile) să fie mulţumiţi de câştigurile enorme care emană din sânge şi marasm.

P.S. Ştire de ieri: armata irakiană a lovit două avioane britanice care duceau armament teroriştilor ISIS în regiunea Al-Ambar. "Comitetul Naţional de Apărare şi Securitate al Parlamentului Irakian are fotografiile celor două avioane britanice, doborâte deoarece purtau armament destinat forțelor armate ale ISIS", a declarat la televiziune Preşedintele acestuia, parlamentarul Hakem al-Zameli.