ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O bancă a decis să schimbe toate bancnotele după ce un băiat nevăzător, în vârstă de 13 ani, a redactat o petiţie în acest sens, iar ea a fost semnată de 57.000 de persoane.

Connor McLeod a cerut Băncii Centrale a Australiei introducerea de bancnote tactile, explicând că a primit o sumă de bani sub formă de bancnote drept cadou de Crăciun, dar nu a putut să-şi dea seama ce valoare aveau ele, scrie realitatea.net.

LIVRARE GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

„Am primit nişte hârtii de Crăciun, iar eu o tot întrebam pe mama ce mi-au dat”, a explicat Connor.

Puştiul a explicat şi de ce a iniţiat petiţia:

„Mi-am dat seama că în viaţa mea nu voi putea utiliza doar monede, aşa că m-am gândit că ar trebui să fac situaţia mai uşoară, nu doar pentru mine, ci şi pentru ceilalţi.”

În urma unor discuţii, reprezentanţii Băncii Centrale a Australiei (RBA) au fost convinşi de modul inteligent şi argumentat în care băiatul a pledat pentru această cauză. Prin urmare, RBA a anunţat că toate bancnotele vor fi transformate în bancnote tactile, care să poată fi recunoscute cu uşurinţă prin pipăit.