ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți tineri din organizația de tineret a Partidului Democrat Suedez, unul extrem de critic la adresa imigranților, în special cei veniți din Orientul Mijlociu, fiind considerat ultranationalist și rasist, au vorbit despre situația actuală din Europa.

Într-un reportaj realizat de cei de la The Guardian, la un moment dat reporterul i-a întrebat de ce aceștia se îmbracă elegant. Răspunsul unuia dintre tinerii politicieni suedezi e scandalos.

"Vrem să lăsăm o impresie bună. E vorba de respect. Nu vrem să arătăm ca un român jegos sau ceva de genul acesta", a fost reacția tânărului suedez.

Declarația scandaloasă a fost făcută în cadrul unui eveniment în care această formațiune politică și-a ales președintele, o tânără pe nume Jessica Ohlson.

"Suntem elita societății, doar că oamenii nu știu asta încă", a spus un membru al partidului.

Suedia este țara care primește cei mai mulți imigranți pe cap de locuitor din întreaga Europă. Aproximativ 190.000 au sosit în țara scandinava doar anul acesta.

"Dacă lăsăm să intre (în țară - n.red.) 190.000 pe an, atunci vor deveni o parte foarte mare a populației suedeze, reprezintă o amenințare culturală", a spus o tânără, susținând că această atitudine a democraților suedezi nu este rasism.

Într-o perioadă în care protestele față de sosirea imigranților și violențele sunt tot mai frecvente, Partidul Democrat Suedez de extremă dreapta câștigă tot mai mulți adepți.

În prezent este al treilea cel mai mare partid din țară, iar organizația de tineret consideră că multiculturalismul reprezintă o amenințare pentru Suedia.