ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepreședintele Comisiei pentru cultură a Parlamentului European, Mircea Diaconu, susține că Delta Dunării ar putea căpăta statutul de Peisaj cultural UNESCO, exprimându-și însă, în același timp, îngrijorarea cu privire la posibilitatea pierderii identității culturale a zonei.

[P]  Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa - comanda online

Prezent la Murighiol, în timpul unei vizite de lucru în Delta Dunării, europarlamentarul Mircea Diaconu a declarat că Rezervația—zonă aflată în patrimoniul mondial UNESCO — poate căpăta statutul de Peisaj cultural UNESCO dacă localnicii doresc acest lucru, transmite Agerpres.

'Important este să vrea doamna în vârstă să o trecem strada. Nu vrem să o trecem chiar cu forța. Dacă doamna (Delta Dunării, nn) vrea să o trecem strada, o vom trece repede', a declarat Mircea Diaconu.

În opinia sa, liderii comunităților locale trebuie să încurajeze populația să păstreze tradițiile și meșteșugurile, în context Diaconu anunțând că dorește să-i susțină pe actorii culturali care vor să participe la Forumul cultural european ce se va desfășura în ultimul trimestru al anului.