Nicolae Ionescu este unul dintre cei care au locuit în zona în care se află acum albia Lacului Văcăreşti, scrie tvr.ro. După Revoluţie, împreună cu un grup de arhitecţi, a venit cu un proiect pentru cele aproape 200 de hectare: o zonă rezidenţială şi una de agrement. Ideea a fost prezentată Primăriei Capitalei, însă nu s-a întâmplat nimic.

În 2013, Guvernul, susţinut de mai multe organizaţii neguvernamentale, a lansat ideea unui parc natural. Guvernul arată cu degetul către Consiliul General pentru blocarea proiectului. Consilierii municipali şi-au dat avizul, însă şedinţa a fost contestată în instanţă de prefect.

Dacă Lacul Văcăreşti va deveni arie protejată, Ministerul Mediului va plăti compensaţii proprietarilor de terenuri din zonă. Există însă şi posibilitatea ca oamenii să fie expropriaţi.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews