ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Nicolae Ionescu este unul dintre cei care au locuit în zona în care se află acum albia Lacului Văcăreşti, scrie tvr.ro. După Revoluţie, împreună cu un grup de arhitecţi, a venit cu un proiect pentru cele aproape 200 de hectare: o zonă rezidenţială şi una de agrement. Ideea a fost prezentată Primăriei Capitalei, însă nu s-a întâmplat nimic.

În 2013, Guvernul, susţinut de mai multe organizaţii neguvernamentale, a lansat ideea unui parc natural. Guvernul arată cu degetul către Consiliul General pentru blocarea proiectului. Consilierii municipali şi-au dat avizul, însă şedinţa a fost contestată în instanţă de prefect.

Dacă Lacul Văcăreşti va deveni arie protejată, Ministerul Mediului va plăti compensaţii proprietarilor de terenuri din zonă. Există însă şi posibilitatea ca oamenii să fie expropriaţi.