Aproximativ 2000 de persoane au demonstrat miercuri seară în Capitală, împotriva exploatării gazelor de șist și în semn de solidaritate cu localnicii din Pungești, Vaslui.

Inițial, câteva sute de oameni aflați în Piața Universității au blocat traficul pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, după care au plecat spre Piața Victoriei, trecând prin Piața Revoluției, unde s-au oprit la Ministerul de Interne. Aici, au cerut demisia ministrului de Interne și au scandat mesaje împotriva jandarmeriei.

Manifestanții au ajuns apoi la Guvern, unde au continuat protestele. Ei și-au exprimat solidaritatea cu protestatarii din județul Vaslui, care au manifestat pe parcursul întregii zile.

De la Guvern, protestatarii au plecat spre Arcul de Triumf, pe Bulevardul Kiseleff și au ajuns și la Ambasada Canadei, unde au strigat mesaje împotriva exploatării gazelor de șist.

După protestul la Arcul de Triumf, manifestanții au trecut în marș pe la sediul Televiziunii Române din Calea Dorobanți, unde au strigat mesaje împotriva Jandarmeriei și au salutat "presa română plină de minciună".

S-au întors apoi la Piața Universității, trecând pe la Piața Romană. Au hotărât ca sâmbătă dimineață să plece în grupuri spre Pungești, Vaslui, unde localnicii protestează de mai mult zile față de începerea forării de către compania Chevron.

La Siliştea Pungeşti, în Vaslui, oamenii au format miercuri un zid uman pentru a bloca utilajele de foraj pe care reprezentanţii Chevron au vrut să le descarce pentru a începe explorările.

Chevron a obţinut la începutul acestei luni autorizaţie pentru amplasarea în Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de şist la Pungeşti.

Forajul se va face la o adâncime de 3.000 de metri, pe o suprafaţă de peste 20 de mii de metri.

În Vaslui, Chevron România mai deţine trei certificate de urbanism în vederea identificării eventualelor rezerve de gaze de şist: la Păltiniş, Popeni  şi Puieşti.

Un reprezentant al protestatarilor a anunțat miercuri seara că persoanele care vor să plece spre Pungești se vor întâlni sâmbătă dimineața la ora 6.30 la coloanele de la Piața Romană.  

Manifestaţii au avut loc și în Cluj-Napoca şi Sibiu.

http://youtu.be/pIB66dr-JRQ
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews