ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din ce în ce mai mulți europeni caută opțiuni de tratament din cauza narcoticelor, potrivit unui raport al Centrului European de Monitorizare a Drogurilor și a Dependenței de Droguri. Numărul de persoane admise pentru prima oară în centre de tratament pentru uz de cocaină a crescut cu 20%  între anii 2014 și 2016, în țările din Uniunea Europeană, la care se adaugă Turcia și Norvegia.  
 
Creșterea numărului de persoane dependente de cocaină este un rezultat direct al numărului mare de ofertanți de pe piața neagră, care, intrând în competiție, produc un drog din ce în ce mai pur, conform unui analist pe politici de droguri al centrului, Eoghan Quigley. Specialiștii recunosc trei factori principali ai abuzului de droguri: disponibilitatea acestuia, o personalitate vulnerabilă și presiunile sociale. Infracțiunile legate de droguri se află de ani buni în primele trei motive de detenție din Europa. 
 
Cea mai mare creștere a numărului de pacienți care caută tratament pentru prima oară s-a înregistrat în Italia și Marea Britanie, dar nivelul ridicat este constatat în toate țările incluse în raport, fără excepție.