Din ce în ce mai mulți europeni caută opțiuni de tratament din cauza narcoticelor, potrivit unui raport al Centrului European de Monitorizare a Drogurilor și a Dependenței de Droguri. Numărul de persoane admise pentru prima oară în centre de tratament pentru uz de cocaină a crescut cu 20%  între anii 2014 și 2016, în țările din Uniunea Europeană, la care se adaugă Turcia și Norvegia.  
 
Creșterea numărului de persoane dependente de cocaină este un rezultat direct al numărului mare de ofertanți de pe piața neagră, care, intrând în competiție, produc un drog din ce în ce mai pur, conform unui analist pe politici de droguri al centrului, Eoghan Quigley. Specialiștii recunosc trei factori principali ai abuzului de droguri: disponibilitatea acestuia, o personalitate vulnerabilă și presiunile sociale. Infracțiunile legate de droguri se află de ani buni în primele trei motive de detenție din Europa. 
 
Cea mai mare creștere a numărului de pacienți care caută tratament pentru prima oară s-a înregistrat în Italia și Marea Britanie, dar nivelul ridicat este constatat în toate țările incluse în raport, fără excepție.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews