Definiția actuală pentru „gaming disorder” precizează că această afecțiune reprezintă „un comportament asociat jocurilor video pe internet sau offline”. Afecțiunea se caracterizează prin pierderea controlului asupra jocului, o prioritate ridicată acordată acestuia în raport cu alte activități, până la punctul în care jocul prevalează în fața altor centre de interes și activități cotidiene, și prin continuarea și creșterea activității jocului, în ciuda apariției consecințelor negative.
 
„După ce am consultat experți din lumea întreagă și am examinat literatura de specialitate într-o manieră exhaustivă, am decis că această tulburare ar trebui să fie adăugată pe această listă”, a declarat pentru Shekhar Saxena, directorul departamentului de Sănătate mintală și de luptă contra toxicomaniei din cadrul OMS, preluat de www.basilica.ro. 
 
Pentru stabilirea diagnosticului, acest tip de comportament extrem trebuie să aibă consecințe asupra activităților personale, familiale, sociale, educative, profesionale și, în principiu, să se manifeste cu claritate într-o perioadă de cel puțin 12 luni.
 
„Persoana diagnosticată cu gaming disorder se joacă atât de mult încât alte centre de interes și activități sunt neglijate, inclusiv somnul și odihna”, a explicat Shekhar Saxena.
 
Aproximativ 2,5 miliarde de persoane din lumea întreagă își petrec o parte din timp apelând la jocuri video. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews