ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Definiția actuală pentru „gaming disorder” precizează că această afecțiune reprezintă „un comportament asociat jocurilor video pe internet sau offline”. Afecțiunea se caracterizează prin pierderea controlului asupra jocului, o prioritate ridicată acordată acestuia în raport cu alte activități, până la punctul în care jocul prevalează în fața altor centre de interes și activități cotidiene, și prin continuarea și creșterea activității jocului, în ciuda apariției consecințelor negative.
 
„După ce am consultat experți din lumea întreagă și am examinat literatura de specialitate într-o manieră exhaustivă, am decis că această tulburare ar trebui să fie adăugată pe această listă”, a declarat pentru Shekhar Saxena, directorul departamentului de Sănătate mintală și de luptă contra toxicomaniei din cadrul OMS, preluat de www.basilica.ro. 
 
Pentru stabilirea diagnosticului, acest tip de comportament extrem trebuie să aibă consecințe asupra activităților personale, familiale, sociale, educative, profesionale și, în principiu, să se manifeste cu claritate într-o perioadă de cel puțin 12 luni.
 
„Persoana diagnosticată cu gaming disorder se joacă atât de mult încât alte centre de interes și activități sunt neglijate, inclusiv somnul și odihna”, a explicat Shekhar Saxena.
 
Aproximativ 2,5 miliarde de persoane din lumea întreagă își petrec o parte din timp apelând la jocuri video.