ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, parlamentarii ucraineni au fost informaţi că oficialii de rang înalt din cadrul Serviciului ucrainean de Securitate (SBU) au dezertat fără să-şi delege atribuţiile. Atât oficiali de la cartierul general, cât şi de la nivelul filialelor regionale, au dispărut, închizându-și telefoanele.

"SBU nu are comandant, nu are adjuncţi de comandanţi. Şefii şi adjuncţii lor au dezertat şi şi-au închis telefoanele", spune Valentin Nalivaicenko, directorul Serviciului Securității ucrainene.

Acesta a declarat, deasemenea, că Agenţia "nu are comunicaţii, nu are conducere, nu are planuri pentru apărarea depozitelor nucleare, Centralei Hidroelectrice de pe Nipru, nu are nimic".

În aceste condiții, Nalivaicenko i-a cerut preşedintelui Parlamentului să propună alți candidați în vederea încredinţării securităţii Ucrainei, anunţă Mediafax.