Duminică, parlamentarii ucraineni au fost informaţi că oficialii de rang înalt din cadrul Serviciului ucrainean de Securitate (SBU) au dezertat fără să-şi delege atribuţiile. Atât oficiali de la cartierul general, cât şi de la nivelul filialelor regionale, au dispărut, închizându-și telefoanele.

"SBU nu are comandant, nu are adjuncţi de comandanţi. Şefii şi adjuncţii lor au dezertat şi şi-au închis telefoanele", spune Valentin Nalivaicenko, directorul Serviciului Securității ucrainene.

Acesta a declarat, deasemenea, că Agenţia "nu are comunicaţii, nu are conducere, nu are planuri pentru apărarea depozitelor nucleare, Centralei Hidroelectrice de pe Nipru, nu are nimic".

În aceste condiții, Nalivaicenko i-a cerut preşedintelui Parlamentului să propună alți candidați în vederea încredinţării securităţii Ucrainei, anunţă Mediafax.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.