ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ziua în care milioane de creștini din întraga lumea au sărbătorit minunea Nașterii Domnului, un deputat USR a găsit ”insipirația” de a posta pe Facebook un mesaj care a scandalizat mediul online. Deputatul USR Iulian Bulai vorbește despre nașterea Domnului, care este un copil sărac, provenind „dintr-o familie ciudată”, cu „o mamă surogat” și un tată care „acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea”, trece apoi la copiii aflați în grija statului și la câte adopții au loc în România, amintește și de cazul Țăndărei, pentru ca, în final, mesajul său de Crăciun să se încheie apoteotic. „Asta arată multe comunități eșuate sau cvasi eșuate în România. Comunități eșuate la fel de mult ca cea din Betleem de acum 2000 de ani. Eșuate din lipsă de implicare a celor din jur”. Anul acesta, de sfintele sărbători de Paști, același deputat USR susține că „Învierea este și despre tentativa unui grup criminal organizat de a promova un fake-news, mituind martorii și promovând un mesaj fals, ceea ce se întâmplă și în zilele de astăzi, la tv, pe stradă, sau în Parlament”.

Acesta este mesajul deputatului USR:
 
Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți. Nașterea lui arată extradordinarul dar și limitele societății în care a apărut.

Acum 2000 de ani s-au întâmplat cele scrise mai sus. Soarta lui este astăzi împărtășită de mulți copii din România, dar care nu au avut alături părinți atât de iubitori. Avem peste 50.000 de copii în grija statului. Peste 3000 de copii anual dați spre adopție. Mai mult de o treime din cei 3000 nu își găsesc o familie. Anual aprox. 2000 de copii sunt declarați greu adoptabili-nimeni nu îi vrea în România. Peste 1000 de copii români au fost traficați doar în UK până în 2007. Recent, justiția română nu a găsit niciun vinovat din cele câteva zeci/ sute care ar fi fost implicați în traficul a aproape 200 de copii din Țăndărei. Acesta este cel mai mediatizat caz recent de trafic de ființe umane din România, dar nicidecum singurul.

Asta arată multe comunități eșuate sau cvasi eșuate în România. Comunități eșuate la fel de mult ca cea din Betleem de acum 2000 de ani. Eșuate din lipsă de implicare a celor din jur.

În fața atâtor comunități eșuate, noi avem șansa de a umple locul păstorilor și magilor care au dat o mână de ajutor acum 2000 de ani. Într-o Românie cu mulți baronași și combinatori, politicienii onești ar trebui să fie păstorii și magii zilelor noastre care dau o mână de ajutor celor care au nevoie: comunități eșuate cu nevoie de solidaritate, generozitate și bună gestionare a bugetului local. În interesul părinților și pruncilor.

Pentru mine și despre asta este Crăciunul: implicare în comunitatea locală pentru cei mai vulnerabili și măsuri de intervenție din partea comunității dincolo de incapacitățile individului.

Crăciun fericit tuturor!”


Reacțiile internauților la acest mesaj au fost pe măsură.  Dacă unii admiră curajul deputatului USR, restul îi transmit „numai de bine”.

Stefan Manoil Iulică a scris: „Ce mare handicap porți? O fi doctrina bolșevică, ai fi mâncat stricat, ori ți-a fătat mintea pe inserat? Cum poți spune asemenea ...idioțenii, tu pe cine reprezinți, stai jos nota 0 barat!”

Mihoci Manuela a comentat: „Rușine, totuși sunteți catolic, dintr-un sat cu rădăcini catolice bine ancorat în credință. Decât să smintiți pe alții, mai bine nu postați nimic; vă faceți un bine și dv. și celor care vă citesc prin marea grădină a Fb-ului”.

Iuliana Iuli:  „Într- o zi, " mama surogat" și " copilul nelegitim", îți vor arăta locul meritat.
Poate că nici nu va fi foarte târziu și atunci, îi vei implora să- ți mai dea un minut”.

Gina Artenie a scris: „Ce pretenții să ai de la usr, atata timp cat un deputat o numeste pe Maica Domnului "mama surogat"? Nu sunt fanatica ortodoxa, dar suna foarte urat...Sa va fie rusine! Sa le spuneti si batranelor din comuna din care veniti din judetul Neamt ca Fecioara Maria a fost "mamă surogat". Cu aceste cuvinte m-ati determinat sa nu va mai urmaresc. La urma urmei, nu sunteti decat un alt politician surogat”.

Oana Adăscăliței: „Lăsând deoparte analogia total neinspirata si momentul total nepotrivit pentru a face această postare, va rog insistent sa menționați câteva lucruri concrete pe care le-ați făcut dumneavoastra pentru COPIII aceștia, sau macar pentru cei din comunitatea stricta pe care o reprezentați cu " atâta demnitate". Si, va rog , nu ma trimiteți la un coleg/colega care se ocupă de aceste aspecte ... ca de 30 de ani suntem sătui sa fim trimiși la o altă ușă. Cred ca ati subestimat considerabil nivelul intelectual al electoratului dumneavoastra”.

Georgiana Marian Mihai: "Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată". Domnule Bulai singurul ciudat sunteți dvs. În zi sfântă să va legați de valorile creștine nu stă bine unei persoane publice, dacă erați inteligent găseați o altă comparație, sau asta ați dorit să stârniți polemici.

Oana Gharbi: „Deci dacă Maria era mamă-surogat, înseamnă ca nu era mama biologica a lui Iisus. Ne spuneti și cine e mama lui biologică, in cazul ăsta? Ca văd ca tocmai ați inventat un nou mister. Dan Brown era mic copil pe lângă USR. Nici nu știu pe ce sa va invit sa puneți mâna mai întâi: pe Biblie sau pe un articol medical.”