ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La împlinirea a 23 de ani de la izbucnirea războiului din Transnistria, deputatul PNL Daniel Gheorghe susţine că România trebuie să-şi ia în serios rolul de membru al Uniunii Europene şi să preia iniţiativa în iniţierea unor negocieri cu Federaţia Rusă pentru a debloca acest conflict îngheţat.

[p] LIBRARIE.NET - Cartile pe care le cauti

"Acum 23 de ani, pe pământul românesc al Basarabiei, izbucnea războiul transnistrean, consecință directă a destrămării URSS și a incapacității statelor apărute pe bazele republicilor unionale anterioare de a-și impune autoritatea pe teritoriul administrat în chip legal.Pe linia Nistrului, mai ales în zona Tighinei, au luptat și au murit frați de-ai noștri, oameni care își merită cu toată prisosința titlul de eroi!

Avem obligația morală de a nu-i uita niciodată pe cei mai estici și mai oropsiți dintre români, pe românii transnistreni, cei care și astăzi la Tiraspol ori la Tighina lui Ștefan cel Mare își rostesc în șoaptă cuvintele în limba moșilor și strămoșilor lor ! România, în dubla sa calitatea sa de țară de frontieră a U.E. și de ,,tutore european,, al Republicii Moldova are capacitatea legitimă în vederea preluării inițiativei în direcția unor negocieri directe și transparente cu Federația Rusă în scopul deblocării acestui conflict înghețat aflat în coasta Europei democratice. Dumnezeu să-i odihnească pe toți cei care au căzut la malurile Nistrului în acel tulbure an 1992!", a scris parlamentarul pe pagina sa de facebook.