ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul Partidului Conservator, Gheorghe Coman, trimis în judecată pentru folosirea influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, a povestit cum a fugit din faţa ofiţerilor DNA atunci când aceştia au organizat un flagrant.

Coman a discutat la telefon cu un prieten, căruia i-a povestit cum a decurs flagrantul ratat de ofiţerii anticorupţie.

"(...) Am parcat maşina undeva, înţelegi? Ei au venit peste mine să-mi dea nu ştiu, nu ştiu ce. Bă, plecaţi, mă-n (înjură), de-aicea! Io am dat cu spatele şi-am plecat! Punct! Asta s-a-ntâmplat. Că-ţi dai seama că, dacă io luam sau dacă-mi dădea, era belea! Înţelegi? Aşa. Şi mă duc în magazinul ăla, iau sticlele, iau apa ce iau, mă sui în maşină şi a venit el. Înţelegi? A apărut el! El a apărut acoalea în parcare unde eram, cu DNA-ul, cu... Şi se dă jos la mine, adică eram şi io jos un pic aşa: Ia mă ăştia că-ţi trebuie, că ai şi tu acuma nu ştiu ce cheltuieli... Mă, ce vorbeşti tu cu mine. Când am văzut, io m-am suit în maşină şi am plecat. I-a aruncat pă capotă aşa, ştii? Şi io când am văzut că i-a aruncat pă capotă... Bă, când am apăsat o dată pă acceleraţie... Pi ce să mă prindă cineva pe mine? Dar nu avea de ce! Am plecat, am parcat la unde trebuia să aşa...", a povestit deputatul potrivit interceptărilor procurorilor, anunţă Mediafax.

În acelaşi timp, Coman i-a spus amicului său ca nu este vinovat, glumind chiar cu privire la suma prea mică ce i-a fost oferită.

"Pă mine ce să mă ia? Ce ce să mă ia? Cu trei mii de lei, mă? Da ce? M-a prins, mă? E demenţi la cap, mă! Pi ce? Io stau să iau trei mii de lei? Doamne Maica Domnului! (înjură) Io iau trei mii de lei de la un... Ce dracu, mă? Suntem oameni serioşi, mă (râde)"

Deputatul Gheorghe Coman a fost trimis în judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au anunțat că l-au trimis în judecată pe deputatul Gheorghe Coman, cercetat pentru folosirea influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
Acesta, care va fi judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție, este acuzat că a primit bani şi o sticlă de whisky în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef din DSVSA Buzău, dar deputatul a negat aceste lucruri.

Foto: pesurse.ro