ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul israelian Benjamin Neyanyahu ar fi fost la curent cu tot ce discuta șeful diplomației americane, dezvăluie publicația germană Der Spiegel. Secretarul american de Stat Joh Kerry ar fi fost spionat de serviciile secrete israeliene (Mossad) în timpul negocierilor de pace din Orientul Mijlociu, prin intermediul interceptărilor telefonice, susține publicația germană.

Site-ul publicației germane face aceste dezvăluiri pe baza confirmărilor diverselor surse de spionaj, care susțin că Mossad-ul l-a spionat pe șeful diplomației americane, John Kerry, în timpul discuțiilor cu palestinienii și cu reprezentanții statelor arabe implicați în negocieri.

Der Spiegel susține că, anul trecut, Kerry a avut mai multe discuții cu oficiali de rang înalt din Orientul Mijlociu, utilizând atât liniile criptate, cât și telefoane normale, ale căror semnale, transmise prin satelit, erau captate de serviciile secrete israeliene, pentru a pune la curent guvernul israelian asupra intențiilor celor care participau la aceste convorbiri.
Informațiile ar putea tensiona și mai mult relațiile dintre Washington și Tel Aviv, afectate deja de conflictul din Gaza, soldat până acum cu moartea a peste 1.700 de palestinieni.

Deocamdată, nici guvernul SUA, nici cel israelian nu au dorit să comenteze acest subiect, precizează Der Spiegel, care amintește că șeful diplomației americane s-a aflat chiar săptămâna trecută în Israel, în plin război în Gaza, cerând insistent o încetare a focului. Solicitare care a fost respinsă de premierul Netanyahu.