ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bogdan Bob Rădulescu, membru al trupei Epic Show (Prima TV), a postat pe pagina sa de facebook un filmuleţ în care se arată nemulţumit de recentul protocol semnat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi Patriarhia Română, folosind un limbaj suburban.

Marian Ionescu, unul din cei mai cunoscuţi blogări români, a disecat pe pagina personală spusele actorului.

"Am văzut un clip pe YouTube care a reușit performanța de a-mi încețoșa privirea de ură. Vă zic din start că nu sunt o persoană religioasă, merg la biserică la fel de des cum merg la concertele lui Ștefan Bănică Jr. Chiar dacă familia mea are icoane pe pereți și sunt botezat creștin-ortodox, mi-am format singur credința și nu sunt chiar pe aceeași lungime de undă cu Biblia, însă sunt de părere că orice om are dreptul să creadă (în) ce vrea el când vine vorba de religie", începe articolul postat pe Mariciu.ro

"Cum de a reușit băiatul ăsta să-mi tragă peste ochi ditămai cortina de ură față de el:

Minutul 1:38 – individul se referă la religia adoptată de 86,8% din populația României ca fiind “scârba asta de religie ortodoxă”.

Eu unul nu mi-aș permite să zic despre o religie că este o scârbă nici dacă are 10 adepți, iar ei obișnuiesc să își taie părul și să și-l mănânce o dată pe lună. Cum blana ursului să ai tupeu, mă, să numești o religie cu sute de milioane de adepți ca fiind “scârbă”?

Minutul 1:41 – omul susține că Biserica Ortodoxă este “unealta mizerabilă a fărădelegilor voastre (nr: politicienilor) pentru voturile pe care vi le-a adus și măsluit din rândurile cretinilor analfabeți creduli, tâmpiți și mulți”.

Nu știu ce se petrecea la omul ăsta în sat, dar eu nu am auzit până acum de vreun preot care să facă propagandă politică sau să dirijeze microbuzele electorale. Oamenii câștigă mult prea bine ca să se murdărească pe mâini în latrina politică.

Minutul 2:13 – “Ați trădat viitorul țării, obligând copiii să ia parte la orele de religie obligatorii, ținute de toți gherțoii și mârlanii, pedofili și manipulatori”.

Aici e de discutat cam cât un drum până la mare cu personalul de 6:30 din Gara Obor.

În primul rând, părinții copiilor pot din fașă (la propriu) să lase copilul să își aleagă religia și să nu îi facă botezul, dar suntem un popor destul de religios. Dacă le zic mamei și socrilor că nu vreau să îi fac copilului botezul și că îl las pe el să își aleagă religia atunci când îi vine mintea la cap, pe la 14-15-habar n-am câți ani, risc să îmi moară familiile de infarct. Deci, cumva, părinții sunt primele persoane care introduc copilul în lumea religiei, botezându-l, sărbătorind alături de el Paștele, Crăciunul, ziua de nume etc.

În al doilea rând, la școală părinții le pot cere profesorilor să le scutească plodul de ora de religie. Nu sunt atât de obligatorii pe cât zice flăcăul din clip. Nu obligă nimeni vreun musulman să audă cum a împărțit Moise marea în două. Chill the fuck down, ardelene! Nici nu mai zic de faptul că religia nu a fost niciodată o materie pe bune, cu teste, note mici dacă nu înveți și toate cele. Era mai mult o oră de filosofie, istorie și cultură civică. Mereu am avut profesori mișto, nicidecum pedofilii ăia despre care vorbește flăcăul din clip. Asta cu preoții pedofili le este atribuită mai mult preoților catolici decât celor ortodocși. Ăștia ai noștri sunt pasionați mai mult de bani, șprițuri, femei și bătut măicuțe. Băiatul din clip aberează grav.

În al treilea rând (rândul ăla mai dubios, care nu o să vă placă prea mult) religia este un lucru bun. Știu că sună ciudat și că vă ziceți în gând acum că am luat-o razna, dar religia și credința chiar fac bine sufletului. Îi fac bine sufletului omului normal, dar, în special,  îi fac bine sufletului omului sărac, bolnav, prost, cu probleme etc. Și, da, sunt mulți oameni d-ăștia care au nevoie să le zică cineva “Va fi bine! Cineva sus acolo are grijă de tine!”. Altfel o iau oamenii razna și se sinucid sau fac alte tâmpenii. Țăranul ăla dintr-un sat uitat de lume trebuie să știe că a belit belengherul atât pe lumea asta cât și pe lumea ailaltă dacă îl omoară pe vecină-su, îi violează nevasta și îi mănâncă porcii și găinile. Cumva, ateii ăștia care se dau mare sculă de basculă nu înțeleg faptul că religia îi protejează chiar și pe ei.

Nici nu mai zic de faptul că, în momentul de față, NU Biserica Ortodoxă îndobitocește oameni. Oamenii sunt dobitoci oricum. Din cauza genei, din cauza părinților care i-au tratat pe animale, din cauza anturajului, legalelor etc.

De la minutul 2:40 încolo - “vreți să otrăviți mințile tinere și avide după cunoaștere”, “vreți să spălați creiere”, “voi, căcați ordinari, vreți să mințiți fără scrupule despre presupusa existență a unui bătrân bărbos, care a făcut lumea în 6 zile și în a 7 a obosit”, “căcați în sutane”, “vreți să le turnați copiilor în cap căcaturile pe care le zice Biblia”, “să ucidă cu pietre homsexualii”, “ucigași de vise”, “în clipa în care o să vă târâți hoiturile peste copiii noștri în școli, să le vomați lăturile Creației, așteptați-ne pe noi să dăm buzna peste voi în căcatele voastre de biserici, să vă predăm Evoluția, cu torțe în mâini!”.

Trăim niște vremuri superbe. Dacă vrei să înveți în școală sau în afara ei, înveți. Ai la dispoziție tot ce vrei. Dacă descoperi științific că Dumnezeu nu există, poți să strigi în gura mare și nu te arde nimeni pe rug.

Ce urlă băiatul ăsta pe YouTube este de actualitatea aventurii Emil Constantinescu - Rona Hartner. Școala nu mai este de mult o instituție care să te învețe cu adevărat ceva. Intri porc, ieși conservă de porc. Ce a făcut băiatul ăsta a fost să identifice o mică problemă dintr-o problemă colosal mai mare, să o exploateze pe YouTube printr-un discurs cu pathos dictatorial cu limbaj de colțul blocului, pentru vizualizări și reclamă la show-ul ăla al lor despre care pot spune orice în afară de faptul că este epic. Show care, cel mai probabil, nu se va mai găsi în grila de programe a Prima TV din toamnă", încheie Marian Ionescu.