ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urmă cu exact 80 de ani, pe 8 martie 1935, câinele Hachiko a fost găsit mort pe o stradă din apropierea gării Shibuya din Tokyo. Povestea acestui câine este remarcabilă, fiind chiar şi ecranizată.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

Hachiko, un câine din rasa Akita, i-a aparţinut lui Hidesaburo Ueno, un profesor universitar din Tokyo. Acesta l-a găsit pe stradă, abandonat, şi l-a luat acasă. În fiecare zi câinele îşi întâmpina stăpânul la gara Shibuya, până într-o zi, în 1925, când bărbatul nu a mai sosit. Fără să ştie că stăpânul său a murit, Hachiko s-a întors în fiecare zi la gară, timp de 10 ani. După ce a fost subiectul unui articol în presă, povestea lui Hachiko a emoţionat întreaga lume iar japonezii veneau în staţia Shibuya pentru a se întâlni cu câinele şi a-i da de mâncare. Pe 8 martie 1935, Hachiko a fost găsit mort pe o stradă din apropierea gării.

hachiko-caine-film-2

În 1934 a fost ridicată în apropierea gării Shibuya chiar şi o statuie reprezentându-l pe cel mai loial câine din lume la care a participat şi Hachiko.

hachiko3

Peste ani, povestea devotatului câine a ajuns şi la Hollywood, unde a inspirat un film cu Richard Gere în rolul principal. Prima ecranizare a avut loc în Japonia în 1987.

Ultima fotografie cu Hachiko îl arată pe acesta înconjurat de familia şi prietenii stăpânului său. Sursa foto: rocketnews24.com

hachiko
Hachiko a fost împăiat şi aşezat în Muzeul Naţional de Ştiinţe al Japoniei din Ueno, Tokio.