ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


18% din populația planetei trăia, în anul 2010, conform unui studiu, în sărăcie extremă. Cifra se află în scădere, față de 36 % în 1990, potrivit studiului Băncii Mondiale, care și-a propus ca obiectiv reducerea acesteia la 9% până în anul 2020, ceea ce va necesita mai mult decât o simplă creștere economică, sugerează Huffingtonpost.

Din studiu a reieșit nevoia de a dezvolta politici care alocă mai multe resurse, direct pentru persoanele care trăiesc în sărăcie extremă. Unele dintre aceste politici ar trebui să includă îmbunătățirea serviciilor de salubritate din orașe, dezvoltarea unor sisteme mai eficiente de irigații pentru agricultură și extinderea acoperirii serviciilor de sănătate pentru persoane, scrie wall-street.

Două treimi dintre cei mai săraci oameni din lume trăiesc concentrate în cinci țări, potrivit aceluiași studiu. Deși, la nivel global, sărăcia se află în declin, există zone foarte sărace, unde oamenii trăiesc cu mai puțin de 1,25 dolari pe zi. Acestea se află în India, China, Nigeria, Bangladesh și Republica Democrată Congo.

Un aspect pe care l-a evidențiat un studiu făcut de Credit Suisse îl reprezintă inegalitatea, din ce în ce mai mare în state precum China, care are, în 2014, mai mulți oameni în topul celor mai bogați oameni din lume. 1 % din populația lumii devine mai bogată, deținând mai mult de 48% din averea globală, subliniază autorii studiului, trăgând, totodată un semnal de alarmă asupra unei noi amenințări a recesiunii, cauzate de inegalitate.

Ziua Internațională de Eradicare a Sărăciei