ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agenţia Naţională de Securitate a Statelor Unite (NSA) a spionat cetăţeni britanici, în urma unui acord secret încheiat cu autorităţile din Regatul Unit, conform unor documente deconspirate de fostul angajat CIA Edward Snowden şi făcute publice miercuri de cotidianul britanic The Guardian.

În anul 2007, autorităţile britanice şi-au dat acordul ca datele privind convorbirile telefonice, comunicarea pe internet şi poşta electronică ale britanicilor să poată fi arhivate şi analizate de NSA, conform acestor informaţii.

Edward Snowden a dezvăluit că serviciilor britanice de spionaj electronic şi NSA au decis să colaboreze pentru a pune în aplicare o nouă politică privind utilizarea informaţiilor interceptate de la cetăţenii britanici. În prezent, agenţii NSA pot analiza conţinutul comunicaţiilor dintre cetăţenii britanici, scrie The Guardian.

Autorităţile britanice şi americane nu au reacţionat încă faţă de publicarea acestor noi dezvăluiri.

The Guardian este una dintre publicaţiile cărora Edward Snowden le-a furnizat documente secrete, înainte de a fugi din ţară.