ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dinamo s-a impus lejer în faţa lui ACS Poli Timişoara, scor 4-0, şi a urcat pe locul 5 în clasament, la doar un punct în spatele Stelei. De notat că roş-albaştrii mai au de disputat patru meciuri restante. "Câinii" au deschis scorul prin autogolul lui Scutaru, care a deviat mingea în propria poartă în minutul 11. În minutul 34, tânărul Rotariu a majorat diferenţa, iar Boubacar a urcat scorul la 3-0 în minutul 37. După pauză, fostul timişorean Curtean a marca pentru 4-0, în minutul 54.

Echipele de start:

FC DINAMO Bucureşti: Bălgrădean – Rus, Luchin, D. Grigore, St. Filip – Boubacar (66 Zougoula), Thicot (80 Nedelcearu), C. Munteanu – Curtean, Ţucudean, Rotariu (71 D. Buia)
Rezerve: Naumovski – Diakhate, Thomas, I. Şerban
Antrenor: Flavius Stoican

ACS POLI Timişoara: Nuno Claro (61 Pap) – Belu, Scutaru, Şeroni, Bălace – Poparadu, Gorobsov – Bărbuţ, Popovici, Fl. Nanu (57 Balaure) – S. Szekely (66 Boldea)
Rezerve: Bocşan, Keita, Marovic, Petrovic
Antrenor: Aurel Şunda

După meci, Flavius Stoican a declarat că echipa sa a făcut spectacol: "Era şi momentul să vină acest meci bun, pentru că îi văd pe jucători că îşi doresc foarte mult să aibă evoluţii bune. Concentrarea şi atitudinea au făcut ca noi să câştigăm la asemenea diferenţă. A fost o partidă bună, nu am dat nicio şansă adversaruluui. Ne dorim de la meci la meci să creştem, azi am reuşit să facem şi spectacol, dar trebuie să fim realişti pentru că nu s-a terminat. Vom avea un meci greu la Vaslui, e o echipă care ne poate pune probleme. Trebuia să vină şi vremea lui Cătălin Mnteanu, era momentul să fie titular. Sunt convins că a avut situaţii dificile pe parcursul meciului, am trecut prin aşa aceva, dar a demonstrat că e un jucător mare. Mă bucur şi pentru debutul lui Buia şi Nedelcearu. Suntem pe un drum ascendent, este important să fim atenţi la accidentări. Noi trebuie să rămânem în continuare modeşti. Azi a fost un arbitraj de Champions League, trebuie să-i ridicăm în slăvi pe arbitri şi atunci când sunt concentraţi şi arbitrează corect. Sunt foarte mulţumit de ceea ce am la echipă, de aceşti băieţi cărora nu li se dădeau multe şanse".

Mijlocaşul Cătălin Munteanu a afirmat că se observă o creştere a echipei: "A trecut mult timp, m-am simţit bine, a fost un meci bun, suntem la al cincilea fără să primim gol şi se vede că echipa creşte. Eu mă simt bine fizic, mi-a fost mai uşor şi pentru că a fost această diferenţă de scor. Sperăm ca la Vaslui să fie o vreme cât mai bună, dar cel mai impoertant este câştigăm".

Aurel Şunda, antrenorul lui ACS Poli, a declarat că rezultatul de vineri este unul ruşinos, iar răspunderea este a sa în totalitate: "E un rezultat ruşinos, îmi asum răspunderea în totalitate. Nu am avut atitudine, Dinamo ne-a fost net superioară la toate capitolele. Cred că acest scor e prea puţin faţă de cum ne-am prezentat. Nu pot să-mi explic de ce. Vom analiza şi vom decide. Oricum a fost o diferenţă foarte mare faţă de cum am jucat la Chiajna. Nu cred că frigul a fost o cauză. Şi Dinamo a jucat tot pe frig, nu avem scuze. Dacă am fi fost o forţă, ne-am fi revenit şi după autogol. Dacă vom continua pe aceeaşi linie putem ajunge în zona retogradării. Suntem o formaţie nou promovată, credeam că vom reuşi mai mult, nu a fost chiar aşa. Mai avenm o şansă în meciul următor să ne revenim. Se lucrează la club pentru a aduce jucători mai buni decât avem acum".

Rezultate Liga 1:

Vineri
Oţelul Galaţi - Corona Braşov 2-1
Au marcat: Giurgiu '36, Zaharia '85 / Sergiu Buş '21

Concordia Chiajna - FC Vaslui 0-1
A marcat: Pătulea '70

Dinamo Bucureşti - ACS Poli Timişoara 4-0
Au marcat: Scutaru '11 (autogol), Rotariu '34, Boubacar '37, Curtean '54

Sâmbătă
Astra Giurgiu - FC Viitorul, ora 19.00 - DigiSport
Ceahlăul Piatra Neamţ - Steaua Bucureşti, ora 20.45 - Dolce Sport/Antena 1

Duminică
CFR Cluj - FC Botoşani, ora 17.30 - DigiSport
Petrolul Ploieşti - Universitatea Cluj, ora 20.00 - DigiSport

Luni
Gaz Metan Mediaş - Săgeata Năvodari, ora 17.30 - DigiSport
FC Braşov - Pandurii Târgu Jiu, ora 20.00 - DigiSport