ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A patra ediție a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest are loc între 25 – 31 octombrie, la Cinema Pro, Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu din Bucureşti. Evenimentul aduce, direct de la festivalul de pe Coasta de Azur, câteva dintre cele mai aşteptate filme ale anului.

Cum multe  dintre ele nu sunt distribuite în cinematografele din România, Les Films de Cannes à Bucarest va fi o şansă unică pentru cinefili.

Câteva zeci de titluri se vor regăsi anul acesta în program, majoritatea premiere naționale ale unor filme din selecția oficială pe 2013 a Festivalului de la Cannes. Multe dintre ele se regăsesc în palmaresul final şi vor fi aduse pentru prima dată pe ecranele româneşti.

Festivalul a fost iniţiat în 2010 de Cristian Mungiu, cu sprijinul delegatului general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux, cu concursul Institutului Francez din Bucureşti şi cu sprijinul financiar al Centrului Naţional al Cinematografiei.

Invitatul special al acestei ediții este regizorul premiat cu Palme d'Or - Abdellatif Kechiche. El a câștigat trofeul cu filmul La Vie d'Adele, iar la București va susține o lecție de regie pentru studenții de la școlile de cinema, va sta de vorba cu spectatorii în cadrul unor sesiuni de întrebări și răspunsuri, după proiecțiile filmelor sale, și va prezenta, în avanpremieră în România, cel mai recent film al său.