ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său de la Vatican, Dominique Mamberti, u care a discutat despre mai multe subiecte, între care colaborarea pentru promovarea drepturilor omului, a libertăţii religioase, a combaterii creştinofobiei şi apărării demnităţii umane.

"Discuţiile s-au axat pe aprofundarea dialogului politic şi a cooperării bilaterale, fiind relevată buna colaborare existentă a României cu Sfântul Scaun în promovarea drepturilor omului, a libertăţii religioase, a combaterii creştinofobiei şi apărării demnităţii umane. Părţile s-au pronunţat pentru dezvoltarea colaborării în domeniile specifice ale educaţiei şi culturii, precum şi în favoarea promovării cooperării ecumenice prin încurajarea dialogului dintre Biserici. A fost abordat, de asemenea, subiectul susţinerii comunităţilor religioase româneşti din diaspora", se arată într-un comunicat MAE remis agenţiei Mediafax.

Interlocutorii au evidenţiat necesitatea promovării dialogului inter-religios ca instrument de edificare a păcii, subliniind, în context, rolul important care îi revine Bisericii în societate.

"Ministrul român de externe a evocat momentul beatificării Mons. Vladimir Ghica, deosebit de semnificativ în planul relaţiilor cu ţara noastră şi, totodată, aniversarea a 15 ani de la vizita istorică a Sanctităţii Sale Papa Ioan Paul al II-lea în România. Şeful diplomaţiei române a adresat interlocutorului invitaţia de a vizita România în cursul acestui an. În cadrul vizitei la Sfântul Scaun, ministrul român de externe a avut, de asemenea, o scurtă întrevedere cu Secretarul de Stat, E.S: Mons. Pietro Parolin, căruia i-a transmis salutul autorităţilor române şi dorinţa de intensificare a relaţiilor bilaterale", informează MAE