ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


SUA și China au escaladat joi războiul lor comercial, după ce au impus fiecare taxe vamale de 25% pentru noi produse, în valoare de 16 miliarde de dolari, chiar într-un moment în care au fost reluate negocierile pentru a pune capăt disputelor dintre cele două mari puteri economice ale lumii, transmit Reuters și AFP.
 
Noile taxe vamale, introduse de Washington începând cu ora 4:01 GMT, duc la 50 de miliarde de dolari valoarea totală a produselor chineze taxate cu 25% la intrarea pe teritoriul american. Agenția de presă Xinhua a informat că simultan au intrat în vigoare tarife vamale chineze de 25% pentru produse americane de o valoare similară importate de gigantul asiatic precum motociclete Harley-Davidson, bourbon, suc de portocale și alte produse, relatează Agerpres. 
 
Pentru administrația Trump, care acuză China de practici incorecte și furt de proprietate intelectuală, obiectivul rămâne intensificarea presiunilor asupra gigantului asiatic pentru ca acesta să își reducă excedentul comercial colosal, de 335 de miliarde de dolari anual, pe care îl înregistrează în relația cu SUA. Escaladarea intervine pe fondul a două zile de discuții care au loc la Washington între negociatorii americani și cei chinezi, în încercarea de a pune capăt războiului comercial dintre primele două puteri economice ale lumii.