ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avram Iancu a devenit motiv de scandal între Klaus Iohannis şi Crin Antonescu.

[P] O istorie sincera a poporului român - comanda online

Antonescu a propuns ca Avram Iancu să fie declarat erou naţional. Şeful statului a trimis însă spre reexaminare Legea pentru conferirea titlului „Avram Iancu, Erou al Naţiunii Române, pentru viaţa închinată şi jertfită spre propăşirea neamului românesc.

Klaus Iohannis susţine că nu poate fi decretată o persoană prin lege erou naţional.

"Cu respectul cuvenit pentru tot ce a reprezentat Avram Iancu pentru națiunea română, considerăm că, atât pentru cinstirea memoriei acestui mare erou, cât și pentru realizarea într-o modalitate adecvată tehnic-legislativ a intenției avute în vedere de legiuitor, se impune reexaminarea de către Parlament a legii menționate", se arată în cererea de reexaminare.

Crin Antonescu a declarat că nu este de acord.
„E o discuţie complicată. Nu sunt de acord la modul absolut. Chestiunea va fi tranşată în plenul Senatului şi acolo voi exprima un punct de vedere", a spus Antonescu citat de Știripesurse.