Avram Iancu a devenit motiv de scandal între Klaus Iohannis şi Crin Antonescu.

[P] O istorie sincera a poporului român - comanda online

Antonescu a propuns ca Avram Iancu să fie declarat erou naţional. Şeful statului a trimis însă spre reexaminare Legea pentru conferirea titlului „Avram Iancu, Erou al Naţiunii Române, pentru viaţa închinată şi jertfită spre propăşirea neamului românesc.

Klaus Iohannis susţine că nu poate fi decretată o persoană prin lege erou naţional.

"Cu respectul cuvenit pentru tot ce a reprezentat Avram Iancu pentru națiunea română, considerăm că, atât pentru cinstirea memoriei acestui mare erou, cât și pentru realizarea într-o modalitate adecvată tehnic-legislativ a intenției avute în vedere de legiuitor, se impune reexaminarea de către Parlament a legii menționate", se arată în cererea de reexaminare.

Crin Antonescu a declarat că nu este de acord.
„E o discuţie complicată. Nu sunt de acord la modul absolut. Chestiunea va fi tranşată în plenul Senatului şi acolo voi exprima un punct de vedere", a spus Antonescu citat de Știripesurse.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews