ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Documente, poveşti şi amintiri din timpul revoluţiei din decembrie 1989 din România vor fi colectate în "Europeana" - biblioteca, muzeul şi arhiva digitală a Europei, pentru a fi înţelese mai bine evenimentele care au marcat destinul Europei.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Europeana - biblioteca, muzeul şi arhiva digitală a Europei - şi-a propus să colecteze şi să publice amintiri, povestiri şi documente personale din timpul evenimentelor desfăşurate în decembrie 1989 în România. Aceste amintiri se vor alătura celorlalte povestiri deja adunate, proiectul intitulat "Europeana 1989" reuşind să colecteze până acum peste 11.000 de imagini digitale din diferite ţări est-europene.

Persoanele care deţin fotografii, documente audio şi video sau au trăit personal experienţe marcante în perioada revoluţiei române din decembrie 1989 pot contribui cu acestea la arhiva digitală europeană. Acestea pot fi aduse la evenimentele de colectare organizate de Europeana sau, după înregistrarea pe site, oricine poate încărca imagini digitale ale obiectelor, fotografiilor, documentelor audio sau video, precum şi a povestirilor personale din acea perioadă, pe www.europeana1989.eu.

Campania de colectare se va desfăşura vineri, între orele 10.00 şi 17.00, la Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti. La eveniment vor fi prezenţi experţi care vor digitiza materialele şi vor înregistra povestirile. Toate obiectele vor fi returnate posesorilor în aceeaşi zi.