ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Faptul că spaniolii obișnuiesc să compare un lucru ciudat cu un câine verde poate trezi semne de întrebare, dar realitatea demonstrează că asemenea creaturi, deși rare, nu sunt tocmai de domeniul fantasticului.

Dovadă elocventă în acest sens sunt doi cățeluși de un verde aproape fosforescent, născuți recent în localitatea Laguna de Duero, din apropiere de Valladolid, scrie miercuri ziarul "La Vanguardia".

Cei doi căței au venit pe lume într-o canisă, la 3 iunie, și au frați de culoare obișnuită. Veterinarii care i-au consultat estimează că o afecțiune de natură virală sau bacteriană este explicația pentru culoarea deosebită a micilor animale.

Substanța care a produs fenomenul ar putea fi biliverdina, un pigment verde sau albastru, care se găsește în coaja de ou, în sângele multor pești și, între altele, în placenta câinilor. Biliverdina "nu este niciodată absorbită de animal", prin urmare "nu a fost vorba de o mutație genetică, ci de o intoxicație în perioada de gestație".