ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rata de promovabilitate pentru examenul de Bacalaureat, înaintea contestațiilor, este de 67,7%, cu aproape patru procente mai mică decât anul trecut. Cele mai mari procente de promovare s-au înregistrat în județele Cluj (81,14%), Iași (80,27%) și Brăila (77,13%), în timp ce rata de promovare în capitală este de 72,86%. Media generală 10 a fost obținută de 104 absolvenți.
 
„Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați. Din totalul celor 136.866 de candidați înscriși, s-au prezentat 123.615 candidați. Au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă 117 candidați. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului”, precizează Ministerul Educației Naționale.
 
Astăzi, până la ora 16:00, pot fi depuse contestațiile, rezultatele finale urmând să fie făcute publice în data de 9 iulie. Pe bacalaureat.edu.ro puteți selecta județul pentru care doriți sa vizualizați notele obținute.