ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi şefi din OMV Petrom au fost trimişi în judecată, sub control judiciar, de procurorii DNA, fiind acuzaţi de luare de mită.

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Galaţi au decis trimiterea în judecată a lui Nicolae Gavrilescu, manager sector în cadrul diviziei teritoriale Moldova Sud din cadrul OMV Petrom, şi a Anei Petre, expert în piaţa imobiliară, responsabilă cu înstrăinarea activelor secundare în cadrul OMV Petrom, pentru luare de mită.

Conform DNA, cei doi sunt acuzaţi că, în perioada decembrie 2013 - mai 2014, au cerut unei persoane, denunţător în cauză, "suma de 10.000 euro, plus o sumă neprecizată pentru furnizarea ulterioară a utilităţilor pentru un imobil pe care acesta din urmă intenţiona să-l cumpere".

Discuţiile legate de bani au avut loc, potrivit procurorilor anticorupţie, cu ocazia mai multor întâlniri între inculpaţi şi persoana respectivă, inclusiv la restaurante din Galaţi, unde nota de plată a fost achitată în două rânduri de către aceasta din urmă.