Președintele director general al TVR, Doina Gradea, susține că, până la această oră, nu are cunoștință de un protocol secret între DNA și TVR și că din documentele clasificate studiate nu a reieșit că există un astfel de document. Președintele PSD Liviu Dragnea declarase sâmbătă, la Neptun, că a fost informat că ar exista un protocol între DNA și TVR și că, dacă informația este reală, cineva din conducerea postului public ar trebui să vorbească despre asta.
 
„De când am fost numită Președinte Director General al SRTV nu am cunoștință despre existența unui asemenea protocol secret. Regimul documentelor "Secret de Serviciu” este extrem de bine reglementat potrivit dispozițiilor legale și la acestea nu au acces decât persoanele autorizate. Eu am obținut relativ recent autorizația de acces la documente clasificate, împreună cu alte persoane din instituție. Am studiat toate documentele din aceasta categorie, le-am inventariat și pot spune că nu există un asemenea document. Pentru a elimina orice suspiciune și posibilitate de nu respecta dispozițiile legale privind documentele clasificate, în urma cu câteva săptămâni am cerut în scris managementului SRTV, cu precizarea termenului, să verifice arhiva de documente a direcției/departamentului pe care îl conduce fiecare pentru a identifica orice document clasificat și a-l transmite persoanei care se ocupa de acestea. Încă nu am primit niciun document și sper ca fiecare angajat al SRTV să fie conștient ca nerespectarea regimului documentelor clasificate este un act de o deosebita gravitate. Voi face în continuare toate demersurile pentru a identifica toate documentele clasificate care privesc SRTV si, dacă voi găsi un asemenea protocol cu DNA, voi solicita denunțarea lui. Existența unui astfel de document ar fi foarte gravă pentru o instituție media de interes public și aceia sau acela care l-ar fi putut semna și disimula trebuie să răspundă pentru asta", se arată într-un comunicat al TVR semnat de Doina Gradea.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews