Președintele Donald Trump avertizează că Statele Unite s-ar putea retrage din Organizația Mondială a Comerțului. „Dacă nu se îmbunătățește, m-aș retrage din OMC", a declarat el într-un interviu acordat agenției Bloomberg News.
 
În același interviu de joi, Donald Trump a respins o ofertă făcută cu câteva ore înainte de comisarul european pentru comerț, Cecilia Malmstrom. Aceasta anunțase că Uniunea Europeană ar putea renunța la taxele asupra importului de automobile, dacă Statele Unite iau o măsură similară, relatează România Liberă. Președintele american nu a acceptat propunerea și a adăugat că politicile comerciale ale UE sunt „aproape la fel de rele ca ale Chinei".
 
Liderul de la Casa Albă a mai criticat și în trecut OMC, despre care a susținut că tratează „foarte rău" SUA. El a promis că va reforma politica Statelor Unite în domeniul comercial și a declanșat conflicte cu diferiți parteneri economici, printre care Uniunea Europeană, Canada, Mexicul și China, pentru care a introdus sau a majorat tarifele de import.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews