ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump avertizează că Statele Unite s-ar putea retrage din Organizația Mondială a Comerțului. „Dacă nu se îmbunătățește, m-aș retrage din OMC", a declarat el într-un interviu acordat agenției Bloomberg News.
 
În același interviu de joi, Donald Trump a respins o ofertă făcută cu câteva ore înainte de comisarul european pentru comerț, Cecilia Malmstrom. Aceasta anunțase că Uniunea Europeană ar putea renunța la taxele asupra importului de automobile, dacă Statele Unite iau o măsură similară, relatează România Liberă. Președintele american nu a acceptat propunerea și a adăugat că politicile comerciale ale UE sunt „aproape la fel de rele ca ale Chinei".
 
Liderul de la Casa Albă a mai criticat și în trecut OMC, despre care a susținut că tratează „foarte rău" SUA. El a promis că va reforma politica Statelor Unite în domeniul comercial și a declanșat conflicte cu diferiți parteneri economici, printre care Uniunea Europeană, Canada, Mexicul și China, pentru care a introdus sau a majorat tarifele de import.