ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Antena 3 propune ca, la 25 de ani de la Revoluție, să judecăm o epocă despre care se spunea că este de aur, dar despre care cei care au trăit-o spun exact opusul.

"Nu suntem un complet de judecată obișnuit, dar această emisiune se va desfășura respectând în mare parte cutumele judecatorești."


"Eu nu apăr astăzi un sistem ori un om. Eu apăr dreptul poporului român de a ști adevărul istoric", a spus Doru Viorel Ursu, fost președinte al Tribunalului Militar Teritorial București în 1989, care a acceptat rolul avocatului Apărării în rejudecarea procesului lui Nicolae Ceaușescu, marți seară, în ediția specială moderată de Dana Grecu, la Antena 3.

"Am câștigat deja procesul", a spus avocatul apărării, arătând că ultimele sondaje au demonstrat faptul că s-a produs o "crimă în 1989". Fostul ministru de Interne a aruncat apoi bomba: "A fost proces sau ritual masonic?"

Avocații Lucian Bolcaș și Sergiu Andon, având rolul de judecători în reeditarea procesului cuplului Ceaușescu, au vorbit despre acuzațiile pentru care ar fi trebuit judecat Nicolae Ceaușescu și ce condamnare ar fi meritat.

"Ceea ce s-a întâmplat în decembrie 1989 nu a fost un proces, nici măcar o mascaradă de proces. A fost ceva care sfidează orice idee de justiție și idee de drept. De aceeea e necesară dezbaterea de astăzi", a spus Lucian Bolcaș.