ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Clotilde Armand, unul din liderii importanți ai USR-Plus are de două zile dosar penal. Pentru evaziune fiscală, nu pentru corupție, relateaza EVZ.

Dar evaziunea este tot un furt. Din bani publici. Prejudiciul adus statului este estimat la câteva sute de mii de lei. Dacă faptele pentru care este acuzată penal liderul USR-Plus se confirmă de către procurorii DIICOT atunci inițiativele și mesajele stindard ale Alianței, „Fără penali în funcții publice” și „O Românie fără hoție” devin tot mai derizorii.
 
Liderul USR-Plus Clotilde Armand este acuzată de evaziune fiscală practicată timp de trei ani, periodă în care a încasat 300.000 de euro, sume ferite de taxe și impozite. Pe numele ei a fost depus și înregistrat la DIICOT pe data 2 decembrie 2020 un Denunț Penal semnat de un contribuabil, Diana Elena Perniu.


Perioada pentru care Clotilde Arman este acuzată că a comis evaziunea fiscală: martie 2017 – februarie 2020. Ani în care liderul USR-Plus a încasat de la firma Egis România suma de 1. 313. 554 de lei, aproximativ 300.000 de euro. Venituri pentru care Clotilde Armand a plătit taxe și impozite substanțial mai reduse decât toți ceilalți salariați români impozitați cu 45% conform Codului Fiscal. Metoda eludării nivelului de impozitate folosit de liderul USR-Plus: disimularea contractului. Respectiv, deghizarea contractului de muncă de la firma Egis, în contract PFA.


 Concret, denunțătorul precizează în documentul depus la DIICOT faptul că pe perioada martie 2017-februarie 2020, când Clotilde Armand a exercitat în firma Egis România S.A. funcția de director de dezvoltare a afacerilor a fost remunerată pe baza unui contract PFA (persoană fizică autorizată) și nu pe statutul unui salariat al Egis România deși liderul USR-Plus a funcționat în cei trei ani ca un salariat cu poziția de director. Situație nepermisă de Codul Fiscal.

„Făptuitoarea Armand Clotilde a încheiat cu angajatorul său, Egis România un contract de prestări servicii, prin intermediul unei persoane juridice autorizate denumite «Armand Clotilde Marie Brigitte – PFA» cu sediul în strada Roma nr. 41, cam. 1, sector 1, București, înmatriculată în registrul comerțului București sub nr. F/40/565/2017, CUI 37317629. Persoana fizică autorizată a fost radiată pe data de 12 februarie 2020” subliniază denunțătorul în documentul depus la DIICOT.

Citiți articolul AICI.