ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dosarul Schi în România este proiectul nefinalizat pentru care Elena Udrea este acuzată de luare de mită. Coform rechizitorului, aceasta ar fi primit bani de la firme care executau lucrări la pârtii din diverse zone ale ţării pentru a le favoriza la licitaţiile publice.

Saptamanile indragostitilor. Toate ofertele

Proiectul demarat de Elena Udrea urma să transforme toate zonele montane din ţară în magnet pentru schiori sau iubitori ai sporturilor de iarnă. Bineînţeles, din acest proiect nu puteau lipsi staţiunile de pe Valea Prahovei. În Predeal, autoritatea locală a investit 13,5 milioane de lei înte 2009 şi 2011 pentru reamenajarea pârtiilor, dar s-a lovit de o mare problemă.

"Noi aici avem un domeniu schiabil care e proprietatea oraşului. Şi aici, lângă noi, avem un operator pe cablu, operator privat. Noi avem pârtia, noi facem zăpada, noi consumăm energia, consumăm apa, consumăm motorină la ratrak, dar operatorul încasează bani, toţi banii", spune Liviu Cocoş, primarul oraşului, pentru Digi 24.

CITEŞTE ŞI: Acuzaţii GRAVE: Dacă nu ar fi beneficiat de protecţia preşedinţilor de până acum, Sârbu ar fi fost arestat şi închis pentru complicitate la CRIMĂ în dosarul Mineriadei 1990!

Firma care administrează telescaunul din Predeal este Teleferic Prahova SA, care îi aparţine lui Adrian Sârbu printr-o serie de interpuşi. Patronul Mediafax Group a fost arestat recent pentru delapidarea societăţii pe care o conducea şi pentru că ar fi implicat firma într-un mecanism prin care ar fi spălat bani şi ar fi prejudiciat statul cu peste 15 milioane de lei.

Firma Teleferic Prahova SA e controlată de Adrian Sârbu printr-o încrengătură de societăți intermediare, una dintre ele un fond de investiții cipriot, Saba Investments Overseas Ltd.

Teleferic Prahova SA operează telecabina din staţiunea Sinaia, telecabina din Buşteni, precum şi alte şase instalaţii de transport pe cablu de tip telescaun şi teleschi din Sinaia, Predeal şi Buşteni. Pe lângă participaţia la Teleferic Prahova SA, Adrian Sârbu, prin intermediul fondului cipriot Saba Investments Overseas Ltd., mai controlează direct compania Susai Mont SRL – unde deţine 70% din părţile sociale – care operează cabana Susai din Predeal. De asemenea, Adrian Sârbu mai controlează indirect, prin intermediul companiei Teleferic Prahova SA, şi cabana Clăbucet Plecare din Predeal. De notat, telefericul către "acoperișul României", ne referim aici la cel din Buşteni, este o mină de aur, având în vedere că transportă aproximativ 100 de turiști pe oră, în orice anotimp. Tariful urcare + coborâre este de 70 lei de persoană!

Cum a ajuns turismul din Valea Prahovei pe mâinile lui Adrian Sârbu, operatorul care a filmat execuţia lui Ceaușescu? Poate că imaginea de ma jos ne oferă răspunsul.

Sarbu-pro-tv-la-Revolutie