ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Observatorii OSCE au descoperit în apropiere de oraşul Doneţk două coloane de camioane militare, care transportau armament greu, informează unian.net, preluat de DESCHIDE.md.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Prima coloană a ajuns în atenţia observatorilor duminică, 9 noiembrie, în jurul orei 11:20, în apropiere de orăşelul Sverdlovo. Din aceasta făceau parte 17 camioane ZIL, fără numere de înmatriculare, care transportau complexe “Grad” şi muniţii, iar o altă coloană, formată tot din 17 camioane, KAMAZ, deasemenea fără numere de înmatriculare, a fost observată la ora 11:35, în apropiere de oraşul Zugrăs, situat la 41 kilometri est de Donețk. Observatorii OSCE susţin că 12 din aceste camioane transportau, remorcate, obuziere de 122 milimetri și că nu au văzut în camioane militari, iar mijloacele de transport se îndreaptău spre vest.

Pe parcursul ultimelor două zile, observatorii OSCE au înregistrat mai multe cazuri de strămutare de tehnică militară lângă Doneţk. La 8 noiembrie, misiunea a înregistrat coloane de tancuri, blindate şi camioane deplasându-se din Donețk la 25 kilometri depărtare, în localitatea Makeievka, iar insurgenţii au declarat că tehnica observată aparţine autoproclamatei Republici Populare Doneţk. Eduard Basurin, comandant adjunct al unităţilor de insurgenţi din Doneţk, spune că redislocarea tehnicii militare e cauzată de împuşcăturile care nu încetează în oraş. El mai afirmă că în ajutor insurgenţilor din Doneţk au sosit unităţi paramilitare din alte localităţi ale regiunii Doneţk.