ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Israelienii au ținut joi două minute de reculegere, în timp ce sirenele au sunat în memoria celor șase milioane de evrei uciși în timpul Holocaustului, scrie Agrepres.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

La ora locală 10:00 (07:00 GMT), sirenele au sunat pentru a marca începerea ceremoniei de depunere de jerbe la Centrul Memorial Yad Vashem din Ierusalim cu prilejul Zilei Memoriale anuale de comemorare a Holocaustului, care a început miercuri după apusul soarelui și durează până joi seara.

Ceremonii au loc de asemenea în școli, colegii și universități din întreaga țară. La deschiderea ceremoniei de la Yad Vashem, premierul israelian Benjamin Netanyahu a apreciat că lumea nu a tras învățăminte din cel de-al Doilea Război Mondial și tratează 'agresiunea' Iranului în Orientul Mijlociu cu același 'calm' manifestat de cei care nu au fost în stare să recunoască amenințarea pe care o reprezenta Germania nazistă.

În Polonia, mii de tineri evrei din întreaga lume urmează să participe la 'Marșul Internațional al Vieții' — ce are loc pe o distanță de 3 kilometri de la Auschwitz la Birkenau, cele două secțiuni ale celui mai mare lagăr de exterminare nazist.

Deși Națiunile Unite au stabilit data de 27 ianuarie ca Ziua Memorială a Holocaustului, Israelul marchează în mod tradițional acest eveniment în cea de-a 27-a zi a Nisan, prima lună a anului civil în calendarul ebraic, cu o săptămână înainte de Ziua Independenței, pentru a simboliza ridicarea statului Israel din cenușa Holocaustului, transmite DPA.