ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia Curţii de Apel Bucureşti, de la sfârşitul lunii ianuarie, prin care familia lui Toni Tecuceanu a câştigat dreptul, definitiv şi irevocabil, de a obţine dosarul medical al actorului, nu a fost respectată de Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş".

Astfel, managerul spitalului unde a murit Toni Tecuceanu, Adrian Streinu Cercel, a depus la Curtea de Apel o cerere de suspendare a punerii în executare a hotărârii şi totodată, a cerut judecătorilor „să dispuneţi admiterea contestaţiei, anularea deciziei atacate şi fixarea unui nou termen în vederea rejudecării recursului”

„La câteva zile după decizia Curţii de Apel, am înaintat o solicitare către institut să îmi înmâneze o copie după dosarul medical, însă mi-au cerut să le trimit decizia legalizată cu menţiunea că este irevocabilă. Ulterior, am revenit cu certificatul de grefă de la Tribunalul Bucureşti, fiindcă de acolo am primit, dar cei de la «Matei Balş» nu au mai răspuns şi au făcut o contestaţie în anulare”, a declarat, pentru puterea.ro, fratele lui Toni, Paul Tecuceanu.

Cazul "Toni Tecuceanu" a fost declanşatorul panicii în rândul populaţiei, cu scopul de vaccinare împotriva gripei porcine, deşi până atunci nu se înregistraseră decât cazuri izolate.

Doctorul Wolfgang Wodarg a declarat pentru cotidianul L'Humanite că întreaga situaţie nu este decât o campanie de panică, în favoarea marilor concerne de medicamente.

Este o gripă cât se poate de normală. Ea nu cauzează nici o zecime din decesele provocate de gripa sezonieră clasică. Singurul lucru important care a condus la formidabila campanie de panică la care asistăm este faptul că reprezintă o ocazie de aur pentru reprezentanţii laboratoarelor, care ştiau că vor trage lozul cel mare în cazul declarării unei pandemii”.

Doctorul Streinu-Cercel a fost unii din susţinătorii cei mai vocali ai vaccinării obligatorii împotriva virusului gripei porcine.